Türkiye’nin En Büyük Takımları – Swiss Thoughts Sports activities – The Finest Soccer Picks


Türkiye’nin en büyük takımları arasında her zaman Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray bulunur ve bunlar aynı zamanda 3 büyük ekip olarak da tanımlanır. Hepsi de 100 yaşından büyüktür.

Futbolun en fazla takip edildiği ve izlendiği ülkelerin başında gelen Türkiye’de birden fazla büyük spor takımı söz konusudur. Elbette bunların bir asrı geçen mazileri öne çıkar. Elde ettikleri farklı başarılar son derece fazladır. Takımların özelliklerini yazımızda sizler için ifade ettik.

Galatasaray Futbol Takımının Başarıları

Türkiye’nin en büyük takımları yazımızda ilk olarak Galatasaray takımından bahsetmek gerekiyor. Bunun temel nedeni ise sarı kırmızılı ekibin 2000 yılında hem UEFA hem de Süper Kupa kazanmasıdır. Bu başarıyı bugüne kadar elde etmiş olan bir Türk futbol takımı yoktur. Bundan dolayı Galatasaray ekibinin Türk futbolunda çok büyük bir yeri vardır.

Sarı kırmızılı takım ile alakalı olarak bilinmesi gereken en önemli şeylerden birisi ülkemizde en fazla şampiyon olan ekip özelliğini taşımasıdır. Başarılarını hemen şöyle sıralamak gerekiyor;

  • 23 kez Süper Lig kupasını almasından dolayı Fenerbahçe’nin önünde bu konuda zirvede yer alıyor.
  • 18 defa Türkiye Kupası şampiyonu olan takımın da yine buna dair rekor kırdığını rahatlıkla söylemek gerekiyor.
  • Tam 16 defa Türkiye Süper kupasının sahibi olan ekibin işte bu konuda ne kadar başarılı olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.
  • 1 kez UEFA Kupası ve 1 defa UEFA Süper Kupa şampiyonu olan Galatasaray futbol, işte bu özelliklerinden dolayı hem ülkemizde hem de Avrupa’da en başarılı Türk futbol takımı unvanına sahiptir.

Beşiktaş Futbol Takımının Başarıları

Türkiye’nin en büyük takımları arasında yer alan Beşiktaş ekibi 1903 senesinde kuruldu. Siyah ve beyaz renklere sahip olan takımın asıl rengi ise kırmızı beyazdır. Ancak Balkan Savaşlarında Osmanlı Türk ordusunun yenilmesinin ardından matem amacı ile siyah da eklenmiştir. Bu da kalıcı bir renk olmuştur.

Siyah beyazlılar bu sene Şenol Güneş ile lige başlamasının sonrasında hoca ile yollarını ayırmıştır. Şu an için dördüncü sırada bulunan takımın lider ile arasında tam 8 puan fark var. Beşiktaş Tremendous Lig tarihine baktığımızda elde ettiği başarılarının arasında 16 defa alınmış olan Türkiye Süper lig kupası öne çıkıyor.

İstanbul temsilcisi aynı zamanda Türkiye kupasını 10 defa müzesine götürmüştür. 9 kere süper kupa, 2 kere federasyon kupasını alan takım 3 kere de milli küme liginde ipi önde göğüslemesini bilmiştir.

Trabzonspor Futbol Takımının Başarıları

Türkiye’nin en büyük takımları söz konusu olduğunda bordo mavili takım Trabzonspor da öne çıkar. 1967 yılında kurulan Trabzonspor takımı, Anadolu kulüpleri arasında en başarılı olan ekiptir. Bunun yanı sıra özellikle 3 büyük İstanbul takımının ardından en fazla taraftarı olan ekiplerden birisidir. Son derece ateşli ve fanatik bir taraftar grubuna sahiptir.

Bu sene ise lige kötü başlayan ve inişli çıkışlı bir performans sergileyen takım 8 hafta sonrasında 4 galibiyet ve 4 de mağlubiyet almıştır. Şu an için 12 puanla ligin 8.sırasında bulunurken hiç berabere kalmaması ise ilginç bir istatistik olarak karşımıza çıkar. Takımın şampiyonluk şansı halen devam ediyor.

Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon olan takım bu yönü ile Türkiye’de özel bir yere sahiptir. Toplamda 7 kere süper lig kazanan bordo mavililer, 9 defa Türkiye kupasını almıştır. 10 kere süper kupa sahibi olan takımın bir diğer başarısı ise günümüzde artık olmayan başbakanlık kupasını almış olmasıdır.

Fenerbahçe Futbol Takımının Başarıları

Yerel Futbol büyük takımları arasında bulunan sarı lacivertli ekip, kalabalık bir taraftar kitlesine sahiptir. 1907 yılında kurulmasının ardından hem milli kümede hem de daha sonra süper lig olan organizasyonda yer almıştır. Diğer 2 büyük İstanbul takımı ile ligden hiçbir şekilde düşmemesiyle bilinir.

Bu sene kurmuş olduğu başarılı ve kaliteli kadronun ardından lige adeta fırtına gibi bir giriş yapmıştır. Oynadığı 8 maçın tümünü de kazanmıştır. Beraberlik almaması ve mağlubiyet yaşamaması sayesinde taraftarlarının ilgisini toplamıştır. Aynı durum yani namağlup özelliği Avrupa Konferans liginde de devam eden ekip 24 puanla zirvede yer alıyor.

Fenerbahçe hakkında en çok tartışma konusu olan husus ise 1959 öncesi şampiyonluklarıdır. Kulüp bu yönde çalışma yaparak, daha eski şampiyonlukları da saydırabilmek başvurmuştur. Süper ligde takımın 19 defa mutlu sona ulaşmış olduğunu görmekteyiz. Müzesine götürmüş olduğu süper kupa sayısı 9 iken 7 defa da Türkiye kupasını kazanmasını bilmiştir.

Başakşehirspor Futbol Takımının Başarıları

Türkiye’nin en büyük takımları çerçevesinde son olarak ise Başakşehir takımından bahsetmek gerekiyor. Bir İstanbul ekibi olmasının yanı sıra bunun kuruluş yılının 1990 senesine kadar uzanmış olduğunu görmekteyiz. Regular şartlarda İstanbul Belediyesinin takımı olarak mücadele etmeye başlamıştır.

2014 yılında gelindiğinde takım bu özelliğinden kurtulmuş ve tek başına, bir yere bağlı olmadan ligdeki yerini almıştır. Turuncu ve mavi gibi genellikle ülkemizde çok tercih edilmeyen renklere sahiptir.

Başakşehirspor takımının en çok ilgi gören özelliği ise Türk futbol tarihinde Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray sonrasında ligi kazanan ilk İstanbul takımı olmasıdır. Bunu da 3 sene önce 2020 yılında gerçekleştirmiştir. Bundan dolayı başarılı bir ekiptir. Aynı zamanda Avrupa kupalarında da iyi sonuçlar elde etmesinden ötürü öne çıkan bir kulüptür.

2023 yılı itibariyle sezona çok kötü başlamasının ardından hoca değişikliğine gitmiştir. Geride kalan haftalarda 8 maçın sonucunda 2 galibiyet alan takım 1 kere berabere kalmıştır. Aynı zamanda 5 defa da mağlup olmuştur. Ligde 7 puanla 15.sırada ve düşme hattının hemen üzerinde yer alan ekip bu sene ligde kalma mücadelesi veriyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *